Imprimare

Prof. Vlad Tica a fost numit vicepresedinte al Asociatiei Europene a Medicilor de Spital

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Profesorul roman Vlad Tica, specialist in Obstetrica-Ginecologie, a fost ales in boardul Asociatiei Europene a Medicilor de Spital (AEMH). Reprezentantul Colegiului Medicilor din Romania a primit functia de vicepresedinte, in cadrul Adunarii Generale a organizatiei, desfasurata la Varna intre 17 si 19 mai 2012.

“Pentru mine, ca medic de spital este extrem de importanta implicarea intr-o astfel de asociatie, preocupata de conditia medicului de spital. Printre prioritatile AEMH se numara autonomia, autoreglementarea si autoguvernarea corpului medical, pregatirea in specialitate si formarea profesionala continua, o larga consultate europeana si cu organismele europene in privinta legislatiei europene care ne intereseaza, de exemplu Directiva Europeana a Timpului de Lucru si Directiva Europeana privind Calificarile Profesionale. Aceste directive sunt in discutie in prezent, unde AEMH are un impact semnficativ reprezentand si interesele nationale ale organizatiilor membre", sustine prof.dr. Vlad Tica.

Alaturi de medicul roman, in boardul oragizatiei mai sunt vicepresedintii Thomas Zilling din Suedia si dr. Mikulas Buzgo din Slovacia. In functia de presedinte a AEMH, una dintre cele mai importante asociatii europene medicale, a fost ales pentru a doua oara consecutiv dr. Joao de Deus din Portugalia.

AEMH este o asociatie profesionala a medicilor de spital care are ca scop principal imbunatatirea tuturor aspectelor legate de conditiile din spital din Europa. Asigurarea unor bune conditii de munca pentru doctori constituie o componenta extrem de importanta pentru a calitatea actului medical si siguranta pacientului. Organizatia apara interesele medicilor de spital, se implica in dezbaterile legate de directivele europene si legislatia nationala in ceea ce priveste conditiile de munca.

Reamintim ca membrii organizatiei, prezenti la Adunarea Generala, au ramas socati de conditia medicului din Romania.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Vlad-Tica-a-fost-numit-vicepresedinte-al-Asociatiei-Europene-a-Medicilor-de-Spital_16803/

lauff lautf laurf