Imprimare

Ancheta privind cazul unei fetite de patru ani, decedata la IOMC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a solicitat Directiei de Sanatate Publica Bucuresti o ancheta in cazul unei fetite de patru ani, decedata duminica la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului. Micuta a fost plimbata pe la trei unitati sanitare: Spitalul Grigore Alexandrescu, Institutul Matei Bals din Capitala si IOMC, anunta Mediafax.

Fetita a fost adusa la sectia ORL de la Grigore Alexandrescu, intrucat avea otita, febra si era sub tratament.

"La consult s-a constatat ca otita era in regres insa i s-a gasit rosu in gat si i s-a recomandat sa mearga la Matei Bals", au declarat reprezentantii unitatii sanitare.

La Matei Bals, cadrele medicale i-au administrat un antitermic, insa fetita a fost trimisa la IOMC, fiindca saloanele de la institut erau pline cu cazuri infectioase grave.

Cadrele medicale de la IOMC i-au administrat un al doilea antitermic in vena, iar copilul a intrat in stop cardio-respirator. Fetita a decedat duminica.

"Toate investigatiile copilului vor fi analizate. Totodata, asteptam rezultatul medico-legal", a declarat dr. Mihai Craiu, de la Spitalul "Alfred Rusescu".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-privind-cazul-unei-fetite-de-patru-ani_-decedata-la-IOMC_16806/

lauff lautf laurf