Imprimare

Peste 1.000 de medici, asteptati la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a X-a editie a Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala are loc in perioada 30 mai - 2 iunie 2012, la Bucuresti. Evenimentul reuneste an de an cei mai reputati specialisti din tara. De fiecare data au fost peste 1000 de participanti. In opinia prof.dr. Mircea Cinteza, reuniunile directe intre specialisti sunt mult mai eficiente in formarea si improspatarea cunostintelor medicale.

"Discutia directa cu cei care se specializeaza pe un subdomeniu si care stiu toate informatiile este mult mai eficienta. Daca stai sa cauti pe internet explicatiile iti ia foarte mult timp si lucrurile nu sunt condensate. Intalnirile directe intre medici pentru a sti ce se intampla sunt singurele eficiente, iar medicii cauta acest gen de intalniri", sustine prof.dr. Mircea Cinteza, presedintele Conferintei Nationale de Cradiologie in Medicina Generala din acest an.

Tematica din ultimii ani se contureaza in jurul a cateva mari afectiuni, cum ar fi hipertensiunea arteriala, insuficienta cadiaca, fibrilatia atriala, infarctul miocardic. Si asta pentru ca acestea ridica cele mai mari probleme in parctica de zi cu zi.

"Bolile cardiovasculare sunt principalul ucigas din Romania, mai grav decat in majoritatea tarilor din jurul nostru. In Europa de Vest acest inamic se traduce in circa 40% din decese de origine cardiovasculra. In Romania, cifra corespunzatoare este de peste 60%, deci doua treimi dintre romani mor de boli cardiovasculare", explica prof. dr. Mircea Cinteza.

La editia de anul trecut, participantii au primit gratuit cartea Ghiduri de diagnostic si tratament in cardiologie pentru Medicina de Familie cu comentarii de prof. Restian. Si in acest an ii asteapta o surpriza asemanatoare. Aflati mai multe despre manifestare si despre bolile cardiovasculare, urmarind interviul video: "Prof. Cinteza: "Intalnirile directe intre specialisti sunt mai eficiente".

Evenimentul este creditat EMC si se adreseaza medicilor din specialitatile cardiologie, medicina interna si medicina de familie.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1.000-de-medici_-asteptati-la-Conferinta-Nationala-de-Cardiologie-in-Medicina-Generala_16805/

lauff lautf laurf