Imprimare

Prof. Monica Pop se teme de medicamentele foarte ieftine

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Capitala, sustine ca ii este teama de medicamentele foarte ieftine, anunta Agerpres.

"Imi este foarte teama de medicamentele foarte ieftine. In general, medicamentele de acelasi fel si cu aceeasi doza trebuie sa aiba preturi cat de cat asemanatoare, in niciun caz de la simplu la dublu", a declarat prof. Monica Pop.

Conform acesteia, scaderea dozei substantei active la medicamente face ca bolnavul sa nu mai raspunda la tratament, acesta devenind ineficient, lucru care este deosebit de grav.

"Se poate vorbi de medicamente cu efect terapeutic mai bun sau mai putin eficient in masura in care se scade doza de substanta activa dintr-un medicament. Scaderea dozei substantei active face ca bolnavul sa nu mai raspunda la tratament, tratamentul devine ineficient, lucru care este deosebit de grav si care nu este de acum, ci este de multa vreme", a declarat prof. dr. Monica Pop.

Medicul apreciaza ca medicamentele ieftine, daca doza este corecta, sunt in regula, dar spune ca sunt necesare reglementari si ca trebuie foarte serios controlate companiile.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Monica-Pop-se-teme-de-medicamentele-foarte-ieftine_16807/

lauff lautf laurf