Imprimare

Ministrul Sanatatii nu devine membru CSAT

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Plenul Senatului a respins propunerea legislativa care modifica legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) potrivit careia ministrul Sanatatii sa faca parte dintre membrii CSAT. Astfel, ministrul Sanatatii nu va fi reprezentant al unui "domeniu de mare insemnatate pentru gestionarea crizelor", informeaza Agerpres.

Propunerea de lege a primit din partea Comisiei pentru aparare din Senat un raport de respingere, care a fost validat in plenul Senatului cu 78 de voturi pentru.

"In prezent, din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, unde se iau decizii de importanta hotaratoare pentru evolutia societatii, nu face parte ministrul Sanatatii, ceea ce ar putea crea urmari deosebit de grave in viata economica, sociala si politica. Ministerul Sanatatii are organismele si facilitatile prin care poate sa participe activ la prevenirea efectelor negative ale crizelor, la monitorizarea acestora, la raportarea rapida si eficienta a amenintarilor neconventionale asupra securitatii nationale. [...] Consideram necesar ca din CSAT sa faca parte si ministrul Sanatatii", sustin initiatorii propunerii de lege, in expunerea de motive.

Propunerea are un caracter organic, iar Senatul este Camera decizionala in acest caz.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii-nu-devine-membru-CSAT_16809/

lauff lautf laurf