Imprimare

6000 de romani vor beneficia de testari medicale gratuite

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 28 mai - 2 iunie se desfasoara campania "Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi", in cadrul careia aproximativ 6000 de romani vor beneficia de testari medicale gratuite.

Derulata in 18 orase, campanie are ca scop constientizarea in randul populatiei a factorilor de risc cardiovascular si a consecintelor acestora asupra sanatatii. Cu aceasta ocazie, vor fi efectuate determinari gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui glezna-brat si ale glicemiei.

"Preventia si diagnosticarea precoce sunt o prioritate in orice sistem sanitar. Din pacate, in Romania, inca nu exista o constientizare larga a importantei controalelor medicale periodice in mentinerea unei stari de sanatate pe termen lung si multi pacienti ajung la medic doar in faza de boala constituita", a declarat dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie.

In Romania - aproximativ 7 milioane de hipertensivi

In Romania se estimeaza ca exista aproximativ 7 milioane de hipertensivi, insa numai 2,9 milioane sunt diagnosticati si doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de romani sufera de diabet zaharat si doar 800.000 sunt tratati.

O alta afectiune cardiovasculara care poate avea consecinte dramatice este boala arteriala periferica, patologie cu prevalenta ridicata in special in randul persoanelor peste 60 de ani. in Romania se estimeaza ca aproximativ 700.000 de persoane pot suferi de aceasta boala, iar dintre acestea diagnosticate sunt aproximativ 118.000, iar tratate numai 70.000. 

„Campaniile de responsabilitate sociala au devenit o traditie pentru Sanofi din dorinta de a identifica in permanenta nevoile insuficient acoperite ale pacientilor si a putea veni cat mai eficient in intampinarea lor. O problema importanta de sanatate publica o reprezinta bolile cardiovasculare ale caror consecinte pot fi fatale sau invalidante pentru pacienti si extrem de costisitoare pentru sistemul de sanatate. Aceasta campanie are ca scop sa aduca in atentia populatiei importanta factorilor de risc cardiovascular si cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Acest proiect se va desfasura in 18 orase: Bacau, Beius, Bucuresti, Buzau, Campina, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Targu Jiu, Timisoara.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/6000-de-romani-vor-beneficia-de-testari-medicale-gratuite_16816/

lauff lautf laurf