Imprimare

Echipamente moderne, pentru ISU si SMURD Harghita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne. Asta in cadrul unui proiect european care are ca scop imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta, anunta Agerpres.

Proiectul a fost castigat in cadrul Programului Operational Regional de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Centrul Transilvaniei", formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Are o valoare totala de 20 milioane de lei si are rolul de a creste eficacitatea si rapiditatea in cazul interventiilor de urgenta.

Vor fi demarate procedurile de achizitie publica in urma carora in cele sase judete vor fi cumparate 22 de autospeciale de teren, cu apa si spuma, de capacitate mica, patru autospeciale de capacitate mare, 16 ambulante de prim ajutor, dar si doua ambulante de terapie intensiva. De asemenea, 516 persoane vor fi instruite sa utilizeze aceste echipamente.

In Harghita vor ajunge trei ambulante de prim ajutor, trei autospeciale cu apa si spuma de capacitate mica si o autospeciala de capacitate mare. Toate acestea vor avea rolul de a scadea timpul de raspuns si interventie a serviciilor specializate.

"Aceste trei autospeciale de capacitate mica vor putea fi folosite in zone accidentate, greu accesibile si vor fi de un real folos pentru stingerea incendiilor de padure, intrucat dispun de un sistem individual pentru interventii in astfel de situatii. Ele sunt dotate cu detector de gaze, cu sistem de transmisie video, dar si cu aparat de protectie respiratorie si echipament pentru salvari din puturi, grote sau de la inaltime", sustine Ioan Marian Barcacean, sefuld e serviciu in cadrul ISU Harghita.

Primele echipamente vor ajunge in judet la inceputul anului 2013, proiectul avand o durata de 27 luni.

Acesta este al doilea proiect european pentru dotarea ISU Harghita derulat de Consiliul Judetean. In cadrul primului proiect s-au achizitionat patru autospeciale cu apa si spuma, de capacitate mica, o autospeciala de capacitate mare si o masina de descarcerare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Echipamente-moderne_-pentru-ISU-si-SMURD-Harghita_16818/

lauff lautf laurf