Imprimare

Personalul medical de garda nu va putea vota cu urna mobila, pe 10 iunie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Personalul medical care va efectua serviciul de garda in ziua alegerilor locale din 10 iunie nu va putea vota cu urna mobila. Precizarile vin din partea Biroului Electoral Central, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, persoanele care nu se pot deplasa, din cauza unei boli sau a unei invaliditati, aflate in spitale sau in azile, isi pot exercita dreptul de vot, numai daca au domiciliul in raza teritoriala in care se afla locul in care sunt internate.

Potrivit prevederilor legale, pentru alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora sau a conducatorului institutiei sanitare ori de ocrotire sociala in care cei in cauza sunt internati, ca o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii - stampila cu mentiunea "votat" si buletine de vot - la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea.

In raza unei sectii de votare se utilizeaza o singura urna speciala, care poate fi transportata numai de membrii biroului electoral al sectiei de votare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Personalul-medical-de-garda-nu-va-putea-vota-cu-urna-mobila_-pe-10-iunie_16821/

lauff lautf laurf