Imprimare

CEDO rejudeca diminuarea salariilor pentru 1.800 de salariati din sistemul sanitar vasluian

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca masura diminuarii salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariati din sistemul sanitar vasluian. Asta dupa ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea inregistrarii plangerilor la forul judecatoresc european, informeaza Agerpres.

In plangerile depuse, salariatii solicita returnarea sumelor retinute pe statele de plata de la 1 iulie 2010 si pana la data pronuntarii instantei, inclusiv cu aplicarea indicelui de inflatie aferent intregii perioade.

"Nu am facut un calcul exact despre ce sume este vorba, dar cred ca se ajunge undeva la vreo sapte milioane de euro. Noi am dat statul roman in judecata inca din toamna anului trecut, insa abia acum ne-a venit confirmarea ca plangerile noastre au fost acceptate si inregistrate. In total, avem noua dosare, reprezentand fiecare unitate sanitara in parte, in care sunt cuprinsi toti cei 1.800 de salariati ce sunt reprezentati de sindicat la CEDO pe baza de procura notariala", a declarat Daniela Clatinici, liderul Sindicatului "Sanitas" Vaslui.

In plangerile inaintate la CEDO, Sindicatul "Sanitas" Vaslui a facut trimiteri la spete similare din alte tari, cum ar fi Spania, Slovacia sau Republica Moldova, si in care salariatii carora le-au fost diminuate veniturile au avut castig de cauza.

Actiunea intreprinsa la forul judecatoresc european de catre salariatii din sistemul sanitar vasluian vine dupa ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a pierdut la Curtea de Apel Iasi toate procesele intentate statului roman.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CEDO-rejudeca-diminuarea-salariilor-pentru-1.800-de-salariati-din-sistemul-sanitar-vasluian_16826/

lauff lautf laurf