Imprimare

372 de tineri medici au promovat Rezidentiatul din 20 mai

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 88,5% dintre candidatii inscrisi la sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat din 20 mai au obtinut punctaj de promovare. Mai exact, 372 de tineri medici din cei 420 inscrisi au promovat concursul.

Punctajul maxim realizat a fost de 823 de puncte, iar cel minim de promovare - 493 puncte.

Din cei 98 de tineri medici care au concurat la rezidentiatul pe loc, 76 au obtinut punctaj de promovare, iar dintre cei 318 de candidati la rezidentiatul pe post au fost admisi 296.

Listele finale privind clasamentul in concurs pot fi descarcate mai jos:
Clasificari pe loc
Clasificari pe post

In urma sustinerii concursului, au fost depuse trei solicitari privind rescanarea grilelor, insa nu s-au inregistrat modificari de punctaj.

"S-a inregistrat o cerere de participare la o viitoare sesiune dar solicitarea excede cadrul metodologiei", sustin reprezentantii Comisiei Locale de Rezidentiat a UMF ”Carol Davila” Bucuresti.

Alegerea locurilor - duminica, 27 mai

Candidatii care au concurat pentru locuri isi vor alege locurile in specialitate in ordine descrescatoare a punctajelor obtinute, duminica, 27 mai 2012, in centrul universitar Bucuresti. Pentru asta, ei se vor prezenta cu actul de identitate/imputernicirea notariala si actul de identitate, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, la ora 9.00.

Posturile se aleg luni, 28 mai

In ceea ce priveste alegerea posturilor, tinerii medici se vor prezenta luni, 28 mai, ora 9.00, la nivelul Directiilor de Sanatate Publica Judetene prin care au fost scoase la concurs posturile pentru care s-a concurat. Si acestia vor avea nevoie de actul de identitate.

Persoanele are nu vor fi prezente in momentul desfasurarii alegerii locurilor sau posturilor pierd dreptul conferit de concurs.

Reamintim ca la inceputul acestui an, ministerul a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat. Decizia a fost luata dupa ce, un procent semnificativ, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate. Cele mai multe locuri si posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, ATI, pediatrie.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/372-de-tineri-medici-au-promovat-Rezidentiatul-din-20-mai_16830/

lauff lautf laurf