Imprimare

Centru modern de cardiologie interventionala, la SCJU Constanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un modern centru de cardiologie interventionala a fost inaugurat la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta. Investitia de aproape un milioan de euro a fost realizata printr-un parteneriat public privat intre Consiliul Judetean si firma Cardioscan din Timisoara, dupa cum informeaza Agerpres.

Centrul are un laborator de angiografie si cateterism cardiac care este dotat cu un coronaroangiograf de ultima generatie si cu toate echipamentele auxiliare necesare desfasurarii activitatii la cele mai inalte standarde. De asemenea, dispune si de trei dintre cei mai buni specialisti in cardiologie interventionala din tara noastra si din Europa, care 'cu priceperea, harul si sufletul lor" au salvat pana in prezent mii de oameni, sustine Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta.

"La Constanta, in Dobrogea, nu se va mai muri cu zile pentru cei care ajung in viata la spitalul judetean. Asta este marea performanta. [...] si vom forma aici si alti medici si asistente", a explicat Nicusor Constantinescu.

Cardiologii interventionisti vor putea efectua in centrul de la Constanta proceduri diagnostice de angiografie coronariana si periferica, dar mai ales toata gama de interventii cardiovasculare minim invazive terapeutice - angioplastii coronariene si periferice cu implant de stent, denervare renala, resincronizare cardiaca, implant de stimulatoare cardiace si defribilatoare automate.

Beneficiarii vor fi pacientii cu infarct miocardic acut, angina pectorala instabila, cardiopatie ischemica cronica, arteriopatie periferica, boala carotidiana, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, aritmii cardiace si moarte subita cardiaca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centru-modern-de-cardiologie-interventionala_-la-SCJU-Constanta_16829/

lauff lautf laurf