Imprimare

Cepoi este interesat de expertiza franceza in elaborarea Legii Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii este interesat de expertiza specialistilor francezi in elaborarea noii Legi a Sanatatii. In acest sens, ministrul Cepoi s-a intalnit cu o delegatie franceza condusa de Phillippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania.

Cei doi oficiali au convenit demararea unei colaborari pentru elaborarea si implementarea noului cadru legislativ din sistemul sanitar.

"Vrem sa ne transmiteti mai multe informatii si despre modul in care este organizat sistemul asigurarilor de sanatate, dar si intr-un domeniu total nou pentru Romania, pe care vrem sa il introducem prin aceasta Lege, si anume evaluarea tehnologiilor medicale”, a precizat dr. Vasile Cepoi in cadrul intalnirii.

Ministrul Sanatatii s-a aratat interesat de expertiza franceza in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatilor sanitare.

Planul deja stabilit privind realizarea noului proiect de Lege a Sanatatii continua. In privinta documentului, noul ministru a declarat, in momentul in care a preluat portofoliul Sanatatii, ca si-a propus sa se tina de cuvant si sa lanseze in dezbatere proiectul pe 30 iunie. "Sper ca inceputul lunii iunie sa intru cu acest proiect in Guvern", a mai adaugat dr. Cepoi.

Reamintim ca noul proiect de lege a Sanatatii nu va contine schimbari majore privind unitatile spitalicesti si asigurarile, a declarat dr. Emilian Imbri, consilier Ministerul Sanatatii, in cadrul mesei rotunde “Colaborarea intre asociatiile de pacienti, propuneri privind legea Sanatatii si calitatea actului medical in sistemul sanitar romanesc”.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi-este-interesat-de-expertiza-franceza-in-elaborarea-Legii-Sanatatii_16833/

lauff lautf laurf