Imprimare

Laboratorul de microbiologie al DSP Alba, reacreditat dupa 11 ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Laboratorul de microbiologie, chimie sanitara si toxicologie al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba a fost din nou acreditat RENAR, dupa 11 ani. Acreditarea pentru analiza apei vine la peste un an de la reluarea procesului de acreditare, relateaza Agerpres.

Laboratorul dispune de echipamentul necesar pentru efectuarea analizelor de apa. Unitatea este si singura din judet care efectueaza analize de toxicologie industriala.

"In 2000 a fost al treilea laborator in tara care a obtinut acreditarea. A fost o munca titanica, o munca de pionierat la acea vreme. Din pacate, ulterior, dupa 2001, nu s-a inteles importanta acestui proces de acreditare. Toti cei care s-au perindat la conducerea DSP-ului nu au inteles importanta acreditarii laboratorului si, ca atare, nu s-au implicat. O acreditare presupune, pentru mentinerea ei, auditul de supraveghere, iar fiecare audit costa", a declarat medicul sef Mirela Daian, adaugand ca au mai fost doua tentative de acreditare.

"Astazi incheiem un capitol. Este un pas spre pasul doi, spre acreditarea pe alte componente", sustine Horea Timis, seful DSP Alba.

Efortul financiar a insumat circa 100.000 de lei, majoritatea din resurse proprii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Laboratorul-de-microbiologie-al-DSP-Alba_-reacreditat-dupa-11-ani_16828/

lauff lautf laurf