Imprimare

Blocul operator si sectia ATI de la SCJU Arad, modernizate si echipate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad au fost finalizate lucrarile de extindere, reabilitare si modernizare a Blocului Operator. De asemenea, Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a fost modernizata, reamenajata si extinsa. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 5.400.000 lei, din care numai aparatura medicala a costat 3.363.000 lei, anunta Agerpres.

"Investitia a vizat refacerea Blocului Operator si a sectiei de ATI, conform normelor europene, toate cele 11 sali de operatie fiind amenajate si echipate conform acestor norme. Reamenajarea Blocului Operator a costat 2.050.000 lei, in vreme ce reamenajarea Sectiei de ATI a costat 970.000 de lei, in plus fiind achizitionata si aparatura medicala noua, in valoare de 3.363.000 lei. intreaga finantare a fost asigurata de Ministerul Sanatatii, impreuna cu Consiliul Judetean Arad', a declarat conf.univ.dr. Teodora Olaru, managerul general al SCJU Arad.

Printre dotarile achizitionate sau aflate in curs de achizitionare se numara: aparatura pentru anestezie, statii centrale de monitorizare a pacientilor, mese de operatie, lampi scialitice, instrumentar chirurgical, turn pentru chirurgia laparoscopica si angiograf mobil.

In viitorul apropiat, unitatea sanitara urmeaza sa mai primeasca aparatura medicala in valoare de aproximativ un milion de euro.

"Lucrari de refacere si modernizare a Blocului Operator se afla in derulare si la fostul Spital Municipal (astazi sectie a SCJU. n. red.), valoarea investitilor de aici fiind de 600.000 lei", a mai adaugat managerul general al SCJU Arad.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Blocul-operator-si-sectia-ATI-de-la-SCJU-Arad_-modernizate-si-echipate_16827/

lauff lautf laurf