Imprimare

SCJU Sibiu nu mai are bani pentru salarii si e pe minus cu 155 de posturi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cel mai mare spital de stat din judetul Sibiu, unde sunt tratati inclusiv pacienti din judetele Valcea, Brasov si Alba, nu are deloc bani de salarii pentru lunile noiembrie si decembrie. In plus, are nevoie urgenta de angajarea a 155 de persoane, pentru a functiona legal, sustine directorul general al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, dr. Adrian Santa, citat de Agerpres.

"La acest moment, Spitalul Clinic Judetean Sibiu are o schema de personal aprobata de 1.809 angajati, care este limita legala inferioara de functionare. Avem efectiv angajati 1.654, deci ne lipsesc 155 de oameni ca sa fim la minimum legal de functionare. [...] Ultimele doua luni ale acestui an sunt descoperite financiar la Spitalul Judetean din Sibiu, nu sunt nici macar bani de salarii", a explicat dr. Santa.

Managerul unitatii medicale spera intr-o rectificare bugetara care sa acopere financiar nevoile spitalului.

Deocamdata, la Sibiu nu se stie cate posturi vor fi deblocate in sanatate si exact unde. De asemenea, nu se stie nici cu ce bani vor fi platiti medicii, asistentele si infirmierele care urmeaza sa fie angajate.

"Problema este ca acum Spitalul Clinic Judetean de Urgenta plateste 63,39 la suta din bugetul lunar, pentru salarii. Cresterea preconizata cu 8 la suta, ne aduce foarte aproape de acel maximum 70 la suta permis de lege. in aceste conditii, angajarea de noi oameni in sistem, pune problema de plata a salariilor acestora. Din ce fonduri? Cata vreme masura de angajare nu vine si financiar acoperita, vor fi probleme de plata, suntem limitati la numarul de angajari", a precizat dr. Adrian santa.

SCJU Sibiu nu duce lipsa doar de personal si bani, ci si de medicamente, dovada ca exista cazuri in care pacientii sunt nevoiti sa isi cumpere singuri o parte din tratament.

Reamintim ca recent Guvernul Romaniei a aprobat deblocarea a 500 de posturi in sananate, din care insa 200 vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iasi si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SCJU-Sibiu-nu-mai-are-bani-pentru-salarii-si-e-pe-minus-cu-155-de-posturi_16835/

lauff lautf laurf