Imprimare

Plan de urgenta impotriva poliomielitei, lansat de OMS si UNICEF

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF au lansat un plan de urgenta impotriva poliomielitei. Motivul il reprezinta reaparitia acestei maladii, in ultimii ani, in China si in Africa de Vest, unde fusese eradicata, transmite agentia AFP, citata de Agerpres.

"Eradicarea poliomielitei este pe punctul fie de a reusi, fie de a esua", a avertizat Margaret Chan, directorul general al OMS,chemand statele "sa actioneze mai bine si mai rapid, concentrandu-se pe zonele unde copiii sunt cei mai vulnerabili".

Pentru 2012 exista insa si vesti bune. Poliomielita a fost declarata in luna februarie eradicata in India. Totodata, in primele patru luni ale anului, numarul cazurilor de imbolnavire la nivel mondial a fost mai mic decat in aceeasi perioada a anilor anteriori.

Din nefericire, in trei tari unde maladia ramane endemica - Afganistan, Pakistan si Nigeria - s-a inregistrat in 2011 o crestere alarmanta a numarului de cazuri.

OMS si partenerii sai in cadrul planului de urgenta estimeaza ca, in urmatorii 10 ani, 200.000 de copii ar putea ramane paralizati din cauza acestei boli. Organizatiei ii mai lipsesc aproximativ 945 milioane de dolari, jumatate din fondurile necesare, pentru a-si atinge obiectivul de eradicare a poliomielitei in lume.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Plan-de-urgenta-impotriva-poliomielitei_-lansat-de-OMS-si-UNICEF_16837/

lauff lautf laurf