Imprimare

Modelul israelian de reabilitare a spitalelor, de interes pentru MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu ambasadorul statului Israel, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer. Discutiile au vizat relatiile de colaborare dintre cele doua state in domeniul Sanatatii si au reiterat necesitatea concretizarii planului de actiuni semnat la Ierusalim in toamna anului trecut in vederea continuarii colaborarii existente.

Ministrul Cepoi si-a exprimat dorinta de a demara mai multe parteneriate cu experti israelieni in domenii ca reabilitarea spitalelor sau implementarea si utilizarea sistemelor informatice e-health.

“Majoritatea unitatilor sanitare prezinta o structura pavilionara construita inaintea anilor 90. Suntem interesati de experienta firmelor din tara dumneavoastra in vederea demararii mai multor lucrari de reabilitare. De asemenea, avem in vedere incheierea de parteneriate public-private pentru construirea a cel mult 8 spitale regionale”, a declarat dr. Vasile Cepoi, in timpul intalnirii.

De asemenea, s-au stabilit mai multor parteneriate privind schimburi de experienta intre profesionistii care lucreaza in urgenta.

Reamintim ca ministrul Cepoi s-a intalnit si cu o delegatie franceza condusa de Phillippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania. De aceasta data, discutiile au vizat proiectul noii Legi a Sanatati.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Modelul-israelian-de-reabilitare-a-spitalelor_-de-interes-pentru-MS_16842/

lauff lautf laurf