Imprimare

85.000 de euro, pentru un nou bloc operator la Spitalul Orasenesc Cernavoda

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un nou bloc operator a fost inaugurat la Spitalul Orasenesc Cernavoda. Administratia locala a investit aproximativ 85.000 de euro pentru reparatia capitala si modernizarea a doua sali de interventii chirurgicale, anunta Agerpres.

"Noul bloc operator este o mare investitie pentru spital si pentru oras, avand in vedere ca in urma cu un an spitalul din Cernavoda se afla pe lista unitatilor sanitare ce trebuiau desfiintate. Aceasta realizare este meritul doctorilor, al managerului spitalului, angajatilor de aici. [...] Spitalul din Cernavoda trebuie sa se ridice la standarde inalte din punct de vedere a dotarilor si specialistilor, avand in vedere ca in oras functioneaza o centrala nucleara si ca orasul se afla in apropierea autostrazii. Suntem bucurosi ca Ministerul Sanatatii a aprobat infiintarea unei sectii de primire urgente la spitalul din Cernavoda si suntem in discutii pentru marirea numarului de paturi", a declarat Mariana Mircea, primarul de la Cernavoda.

Prezenta la evenimentul de inaugurare, senatorul Ecaterina Andronescu s-a aratat uimita ca reprezentantii centralei nucleare nu finanteaza spitalul orasenesc Cernavoda, iar serviciile medicale pentru angajati le-au contractat cu o policlinica privata.

"Reprezentantii centralei nucleare ar trebui sa isi schimbe atitudinea pe care o au fata de administratie si locuitori, sa fie mai deschisi si mai cooperanti. In orice oras din lume, marile companii asemanatoare centralei nucleare isi asuma programe de responsabilitate sociala fata de comunitatea care ii gazduieste. si la Cernavoda ar fi normal sa se intample la fel, iar primele programe de responsabilitate sociala ar trebui sa se indrepte spre sanatate si educatie", a precizat Ecaterina Andronescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/85.000-de-euro_-pentru-un-nou-bloc-operator-la-Spitalul-Orasenesc-Cernavoda_16845/

lauff lautf laurf