Imprimare

Se analizeaza redeschiderea anumitor spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii reanalizeaza posibilitatea redeschiderii unor spitale. Unitatile sanitare care au fost inchise "eronat" vor fi redeschise, insa cazurile de acest gen sunt putine, a mentionat ministrul Vasile Cepoi, citat de Agerpres.

"Acolo unde s-a inchis un spital sau nu mai functioneaza la ora actuala - sau nu s-a inchis, spitalul exista si n-a fost nici desfiintat macar, dar nu mai functioneaza, deci populatia respectiva nu mai beneficiaza de niste servicii medicale - se pune intrebarea: serviciile medicale pe care spitalul respectiv le acorda erau de nivel de servicii de spital sau nu? Daca vom constata ca erau intr-adevar servicii spitalicesti si atunci a fost eronat intrerupta activitatea acelui spital, vom permite sa se refaca, daca este posibil, daca constatam ca are resursele necesare. Dar in aceasta situatie vor fi foarte putine spitale, pentru ca majoritatea nu acordau servicii spitalicesti, ele acordau servicii de tip ambulator, doar ca, fiind numit spital, fiind in relatie contractuala cu Casa, pacientii respectivi dormeau acolo", a explicat dr. Vasile Cepoi.

In functie de rezultatul analizelor, ministrul va decide daca se infiinteaza centre de sanatate multifunctionale sau daca se redeschid spitalele.

"Am solicitat cu o luna in urma informatii despre care este nivelul, dotarea fiecarui spital in parte, ce s-a intamplat cu aparatura respectiva - daca exista acolo, daca este functionala s.a.m.d. - acum am solicitat iarasi autoritatilor locale de acolo informatii despre ce resurse umane au, ce propuneri au, cum doresc sa faca. Analizam propunerile lor si in functie de rezultatul acestor analize, vom decide daca infiintam centru de sanatate multifunctional sau daca eventual redeschidem spitalul", a adaugat ministrul Cepoi, precizand ca eventualele costuri de redeschidere vor fi suportate de comunitatile locale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Se-analizeaza-redeschiderea-anumitor-spitale_16846/

lauff lautf laurf