Imprimare

Prof. dr. Maria Mota este noul presedinte al Societatii Romane de Diabet

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice are o noua conducere. Mandatul de presedinte a fost preluat de prof. dr. Maria Mota (foto), in timp ce noii vicepresedinti sunt dr. Cristian Guja si  conf. univ. dr. Romulus Timar. Printre membrii Comitetului director se numara conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, conf. univ. dr. Gabriela Roman, sef lucr. dr. Mihai Bogdan, conf. univ. dr. Adrian Vlad. Secretarul Societatii este asist. univ. dr. Simona Popa.

"Doresc sa multumesc predecesorilor mei, care au condus Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice pe un traseu ascendent, facand din aceasta un important pilon pe scena medicinei romanesti. Imi doresc ca Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sa fie un partener activ in realizarea de programe de preventie si educatie in diabet, in promovarea valorilor medicale din zona diabetului, precum si in cresterea vizibilitatii diabetologiei romanesti pe plan international. De asemenea, societatea trebuie sa fie un sprijin pentru centrele de diabet din tara, prin intensificarea actiunilor adresate atat medicilor, cat si pacientilor", a declarat prof. dr. Maria Mota, presedintele societatii.

Prof. dr. Maria Mota este o personalitate marcanta si apreciata in medicina romaneasca, in mediul stiintific fiind recunoscuta ca unul dintre cei mai importanti diabetologi romani ai momentului, dar si ca promotor al ideii de educatie in diabet.

Printre obiectivele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice se afla imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu diabet zaharat sau cu alte boli de nutritie si metabolism.

"Urmarim reducerea impactului negativ pe care il are aceasta afectiune asupra starii de sanatate a populatiei din Romania", a conchis medicul diabetolog.

Noua conducere isi va continua activitatea pana in anul 2015.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-dr.-Maria-Mota-este-noul-presedinte-al-Societatii-Romane-de-Diabet_16850/

lauff lautf laurf