Imprimare

Ambulatoriul pentru copii de la SCJU Contanta, inaugurat pe 1 iunie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ambulatoriul pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost renovat la standarde europene. Sectia va fi inaugurata oficial pe 1 iunie, in prezenta Primului-ministru Victor Ponta si a primarului Municipiului Constanta, Radu Mazare.

Proiectul a fost finalizat in urma unui parteneriat derulat de Fundatia Scheherazade alaturi de Fundatia Cuore ONLS si a unei sponsorizari in valoare de 316.000 Euro asigurate de Enel. Prin finalizarea acestui proiect, Fundatia continua traditia unor realizari deosebit de apreciate, asa cum a fost proiectul derulat pentru Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucuresti.

„Dorim ca intreaga societate sa impartaseasca alaturi de copii bucuria unui proiect necesar sanatatii si viitorului lor. Suntem bucurosi ca am putut ameliora conditiile de spitalizare pentru copiii care vor fi tratati in acest spital, asa cum am facut si la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Scheherazade incearca sa imbunatateasca conditiile din mediul sanitar, sa promoveze activitati ce pot salva vieti si sa sponsorizeze actiuni ce vin in sprijinul protectiei copilului, a declarat Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade.

Inaugurarea Sectiei de ambulatoriu pentru copii a SCJU Constanta are loc cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, dar insoteste si aniversarea a 5 ani de activitate a Fundatiei Scheherazade. In acest interval, au fost realizate proiecte frumoase, cum ar fi: renovarea Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din Bucuresti si achizitionarea de echipamente speciale pentru chirurgie, renovarea Centrului Pinocchio (2009), campania umanitara „Stop cancer" (2008), campania de promovare a copiilor talentati „Impreuna prin arta”. De asemenea, Fundatia a organizat si o serie de seminarii pe tema chirurgiei pediatrice, precum si workshop-uri de justitie juvenila.

Totodata, reprezentantii Fundatiei anunta demararea planurilor de renovare a unui nou spital din Romania - Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iasi. Angajamentul in acest sens a fost luat anul trecut chiar de ziua de nume a unitatii sanitare.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulatoriul-pentru-copii-de-la-SCJU-Contanta_-inaugurat-pe-1-iunie_16852/

lauff lautf laurf