Imprimare

Medic din Targu Jiu, acuzat de malpraxis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O femeie in varsta de 32 de ani, insarcinata in trei luni, a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, dupa ce a fost adusa in stare foarte grava de la Spitalul Orasenesc Novaci, informeaza Agerpres.

Sarcina era cu probleme, motiv pentru care s-a decis intreruperea ei. Cel care a operat-o este medicul Damian Ditescu, acum acuzat de malpraxis.

Conducerea Spitalului Orasenesc Novaci a demarat o ancheta, iar masurile vor fi luate imediat dupa finalizarea verificarilor.

"Eu am fost la spital cand s-a intamplat, iar azi dimineata am luat masura de incepere a anchetei administrative. Vom lua declaratii de la persoanele implicate, iar in raport cu acest lucru voi lua masurile administrative. La noi, medicul Damian Ditescu a fost implicat intr-un singur caz de malpraxis. in momentul interventiei, au existat toate medicamentele si toate dotarile necesare. Eu voi lua masura corespunzatoare, pentru ca nu admit astfel de lucruri. S-a luat legatura cu cei de la Bucuresti, pentru a fi trimis un elicopter, dar din cauza vremii nu s-a putut. Uterul nu a fost perforat, asa cum se spune, se vorbeste de ruptura de aorta, dar vom vedea dupa efectuarea necropsiei. Consider acest eveniment ca o stirbire a imaginii, voi lua masura administrativa, nu voi ierta nimic", a precizat directorul Spitalului Orasenesc Novaci, Eufimia Dumitrescu.

Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul din Targu-Jiu, insa medicii nu au reusit sa o salveze.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medic-din-Targu-Jiu_-acuzat-de-malpraxis_16854/

lauff lautf laurf