Imprimare

Streinu-Cercel pleaca de la MS. Echipa Ministerului este completa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Echipa de conducere a Ministerului Sanatatii este in sfarsit completa, la aproape o luna de la investirea in functie a noului ministru Vasile Cepoi. Premierul Victor Ponta a semnat la sfarsitul saptamanii trecute eliberarea din functie a secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, numindu-l in locul sau pe Razvan Teohari Vulcanescu.

Razvan Teohari Vulcanescu ocupa cel de-al treilea post de secretar de stat prevazut in organigrama Ministerului. In perioada noiembrie 2011 - mai 2012, a ocupat functia de Governmental Accounts Manager la GE Healthcare, inainte de asta fiind timp de 1 an si noua luni (martie 2010 - noiembrie 2011) seful Departamentului de Control din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). De asemenea, Razvan Teohari Vulcanescu a mai fost in conducerea Ministerului Sanatatii in perioada actombrie 2009 - martie 2010. Mai exact, el a ocupat, timp de sase luni, functia de director general in cadrul institutiei.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a preluat functia de secretar de stat in octombrie 2009, ocupandu-se de coordonarea directiilor de asistenta medicala si sanatate publica, resurse umane, juridic si relatii internationale. Prof.dr. Streinu-Cercel ocupa si functia de manager al Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” din Capitala, pe care a preluat-o in anul 2007. Anul acesta in februarie, Streinu-Cercel a fost ales si presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Carol Davila” din Bucuresti.

Cel de-al doilea post de secretar de stat in Ministerul Sanatatii a fost oferit conf.univ.dr. Florian Dorel Bodog. Pana acum el a coordonat departamentele de sanatate publica si control in sanatatea publica din directia de specialitate din cadrul Ministerului. In perioada 2009 - 2010, a fost managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Oradea si este singurul medic din judet cu doctorat in economie si chirurgie.

Conf.dr. Alexandru Rafila este primul secretar de stat in Ministerului Sanatatii numit de catre Victor Ponta sa faca parte din echipa ministrului Vasile Cepoi.

Reamintim ca primul secretar de stat in Ministerul Sanatatii care a plecat odata cu fostul ministru, dr. Ladislau Ritli, este dr. Cristian Anton Irimie. Acesta si-a luat ramas bun in timpul audierilor membrilor noului Cabinet Victor Ponta.

Postul de subsecretar de stat a ramas in continuare in sarcina dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD in Romania.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Streinu-Cercel-pleaca-de-la-MS.-Echipa-Ministerului-este-completa_16851/

lauff lautf laurf