Imprimare

Sectia de Oncologie a SJU Satu Mare, reabilitata si inaugurata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fostii ministri ai Sanatatii Ladislau Ritli si Attila Cseke au inaugurat Sectia de Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare. Investitia se ridica la suma de 2,64 milioane lei, informeaza Agerpres.

In opinia lui Cseke, in urma cu doi-trei ani infrastructura din judetul Satu Mare era intr-o avansata stare de degradare, fiind demarate lucrari atat pentru crearea unor conditii adecvate, cat si pentru a combate fenomenul plecarii pacientilor la clinicile din tarile invecinare.

"Sunt onorat sa particip la aceasta inaugurare. Fara un partener serios cum este presedintele Consiliului Judetean, Csehi Arpad, ar fi fost mult mai greu. Ma voi bucura, daca va fi cazul sa sustin acest judet si in continuare. Aici ai un partener, ai cu cine discuta", a declarat Attila Cseke.

Fostul ministru Ritli a precizat ca prin investitia efectuata cei 7.000 de pacienti aflati sub supraveghere la Satu Mare vor putea primi tratament in conditii bune.

S-a reusit renovarea unei parti dintr-o cladire istorica, sperand sa fie renovat intreg spitalul, sustine presedintele CJ, Csehi Arpad: "Este nu o dorinta, ci o obligatie sa aducem sistemul sanitar la nivel occidental pentru ca satmarenii sa se poata trata".

"Este rezultatul unor decizii luate in urma cu doi ani. Consiliul Judetean a dat curs unor schimbari in sistemul sanitar. Este o minune ce se intampla aici", a declarat dr. Stelian Pop, seful sectiei de Oncologie.
Unitatea proaspat reabilitata are 55 de paturi, toate instalatiile schimbate, finisajele refacute si obiectele sanitare inlocuite. Totodata, s-a introdus si un sistem de supraveghere a pacientului la pat, acesta avand posibilitatea de a chema medicul prin simpla apasare a unui buton.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectia-de-Oncologie-a-SJU-Satu-Mare_-reabilitata-si-inaugurata_16856/

lauff lautf laurf