Imprimare

Aproape 100 de elevi, admisi la Scoala Sanitara Postliceala Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

96 de candidati au promovat examenul de admitere la Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila". Aproape o optime din locurile scoase la concurs anul acesta de unitatea de invatamant au fost deja ocupate in urma organizarii primei sesiuni de admitere din acest an.

Elevii admisi au optat pentru toate cele trei tipuri de calificari: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare.

“Sesiunea de primavara a fost organizata pentru cei care au absolvit liceul in anii trecuti si chiar pentru absolventii de facultati care au dorit sa se recalifice intr-o profesie mult mai buna. Anul acesta am remarcat un nivel de pregatire mai bun decat anul trecut, si asta se reflecta si in punctajele obtinute la testul grila, cele mai multe fiind peste 85 din 100 puncte”, a declarat Aurelia Sova, director adjunct al scolii Sanitare Postliceale “Carol Davila”.

Absorbtia ridicata pe piata muncii, atat in Romania cat si in strainatate, in ce priveste profesia de asistent medical este principalul motiv pentru care foarte multi tineri doresc sa urmeze o cariera in domeniu.

“Candidatii la concursul de admitere din prima sesiune au afirmat ca au ales Scoala Sanitara Postliceala “Carol Davila” pentru ca este o scoala acreditata si pentru renumele pe care si l-a castigat in cei 22 de ani de existenta. De asemenea, site-ul scolii le-a facilitat accesul la informatii despre activitatea scolii si mai ales pentru pregatirea in vederea sustinerii examenului de admitere. ii indemnam pe cei care cred ca au chemare si talent pentru acesta profesie sa vina sa se inscrie si in sesiunea de vara”, sustine prof. Nicoleta Oprea, directorul Campaniei de Admitere al scolii.

In ultimii ani cariera de asistent medical este una dintre cele mai cautate. Practic, asistentii medicali reprezinta grupul cel mai numeros de cadre medicale din sistemul de sanatate al unei tari.
Numarul joburilor care necesita in formare studii postliceale se asteapta sa inregistreze cea mai mare crestere in perioada 2010 - 2020, mai mult chiar decat al joburilor care necesita studii universitare si postuniversitare, se arata in ultimul raport al Bureau of Labor Statistics, publicat de www.msnbc.com.

De asemenea, multi aleg aceasta profesie pentru ca au in familie persoane care au fost asistenti medicali si care le-au aratat ce presupune acest job. “Desi am doua diplome universitare, imi doresc sa urmez si aceasta scoala, pentru a continua traditia familiei mele”, a explicat unul dintre candidatii admisi la calificarea Asistent Medical de Farmacie.

A doua sesiune de admitere va avea loc peste doua luni, in zilele de 30 si 31 iulie.

Atat elevii admisi in sesiunea de primavara, cat si in cea din vara vor putea concura in septembrie pentru 15 locuri fara taxa, oferite ca burse "Dr. Mioara Mincu", fondatorul unitatii de invatamant, prima scoala particulara de profil fondata in Romania.

"Pentru locurile fara taxa se va da un concurs. Vor fi doua probe eliminatorii ai anume testul de limba engleza si cel de calculator, dupa care se va da un test grila din chimie, biologie si anatomie, in functie de calificare", ne-a explicat Ramona Gutu, director Comunicare Scoala Sanitara Postliceala “Carol Davila”.

Un atu important al unitatii de invatamant il constituie posibilitatea pe care scoala le-o ofera elevilor de a participa la schimburile de experienta internationale in cadrul Modulului European de Nursing (ENM), precum si varietatea de activitati extracurriculare in care sunt implicati elevii. Este singura scoala din Bucuresti membra a retelei ENM din care fac parte cele mai bune 26 scoli de nursing din 13 tari europene, iar celalalte doua scoli membre din Romania, respectiv din Galati si Pitesti, sunt foste filiale ale scolii noastre.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-100-de-elevi_-admisi-la-Scoala-Sanitara-Postliceala-_Carol-Davila__16860/

lauff lautf laurf