Imprimare

Un roman si un american au primit Medalia de Merit a Academiei Internationale de Cercetari Cardiovasculare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 4.000 de cardiologi din intreaga lume au participat in perioada 25-26 mai, la cel de-al VI-lea Congres Asiatic de Cardiologie, organizat la Shanghai (China).

Printre lectori s-a aflat si acad.prof.dr. Laurentiu Mircea Popescu, de la Institutul "Victor Babes" din Bucuresti. Specialistul roman a tinut o prelegere impreuna cu prof. Piero Anversa de la Universitatea Harvard din Boston, SUA, in cadrul sesiunii "Celule Stem in inima".

Acad. L.M. Popescu a lansat conceptul de tandem telocite-celule stem in tratamentul unor boli cardiace, expunere care a starnit un real interes printre participanti.

La randul sau, reprezentantul Universitatii Harvard a pledat pentru folosirea celulelor stem proprii pacientului pentru refacerea muschiului inimii, prezentand rezultatele unor cercetari de ultima ora in acest domeniu.

Atat acad. Popescu, cat si prof. Anversa au fost recent distinsi prin vot international, cu un important premiu: "Medalia de Merit" a Academiei Internationale de Cercetari Cardiovasculare, pentru 2012. Premiul este considerat de varfurile medicinei internationale ca un adevarat Nobel pentru cardiologie.

Prof. Piero Anversa va veni in Bucuresti

Profesorul Piero Anversa, una dintre cele mai cunoscute personalitati in domeniul cardiologiei fundamentale, va veni luna viitoare in Romania. Specialistul va participa la cel de-al XX-lea Congres International al Societatii de Medicina Adaptativa (ISAM) organizat de Institutul National de Cercetari Medicale "Victor Babes" la Bucuresti, in perioada 7-10 iunie, la Hotel Intercontinental.

In cadrul manifestarii vor fi prezentate si rezultatele cercetarilor in domeniul celulelor stem, marea descoperire fiind in directia celulelor stem proprii pacientului.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-roman-si-un-american-au-primit-_Medalia-de-Merit_-a-Academiei-Internationale-de-Cercetari-Cardiovasculare_16864/

lauff lautf laurf