Imprimare

Peste 100 pacienti, operati in noul Centru de chirurgie vitreo-retiniana al SCMUT

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (SCMUT) a incheiat proiectul "Centru regional de chirurgie vitreo-retiniana si oftalmo-oncologie", finantat in urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia, informeaza Agerpres.

Bugetul total al proiectului a fost de 674.070 de euro, iar durata de implementare - 16 luni (10 decembrie 2010 - 9 aprilie 2012).

"Pe perioada implementarii proiectului au fost examinati si operati in cadrul noului Centru de chirurgie vitreo-retiniana a spitalului peste 100 de pacienti, atat din Romania, cat si din Serbia, dorindu-se ca in cadrul centrului sa fie operati anual peste 200 de pacienti", a declarat Ramona Gadea, purtator de cuvant al Spitalului Municipal Timisoara.

Mai exact, unitatea medicala a infiintat, in premiera regionala, Centrul de chirurgie oculara vitreo-retiniana, adresat unor afectiuni oculare cu potential invalidant. Printre acestea amintim: dezlipirea de retina, hemoragia vitreeana, retinopatia diabetica proliferativa si alte afectiuni care nu aveau pana in acest moment posibilitatea de a fi solutionate pe plan regional.

Centrul le ofera pacientilor din zona de granita romano-sarba accesul la tehnologii terapeutice de ultima generatie.

In majoritatea actiunilor din cadrul proiectului sunt implicati si specialistii sarbi din cadrul institutiei partenere, multe din activitatile cuprinse in cadrul proiectului fiind derulate atat in Romania, cat si in Serbia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-100-pacienti_-operati-in-noul-Centru-de-chirurgie-vitreo-retiniana-al-SCMUT_16869/

lauff lautf laurf