Imprimare

Camera de Comert Americana: Actuala taxa clawback scade increderea investitorilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) considera ca forma actuala a taxei de clawback risca sa deterioreze iremediabil increderea investitorilor, informeaza Agerpres.

"Intelegem eforturile autoritatilor romane de a asigura functionalitatea sistemului de sanatate si necesitatea introducerii unui mecanism clawback, menit sa asigure un control eficient al bugetului alocat medicamentelor. Reiteram insa nevoia de modificare a formei actuale a taxei, deoarece aceasta implica probleme majore de sustenabilitate, magnitudine a sarcinii fiscale si predictibilitate, ceea ce risca sa deterioreze iremediabil increderea investitorilor prezenti in Romania si implicit atractivitatea Romaniei pentru investitii viitoare", precizeaza reprezentantii AmCham.

AmCham Romania a anuntat, totodata, ca a inaintat autoritatilor o serie de propuneri pentru solutionarea acestor probleme, printre care se numara stabilirea unui prag maxim procentual realist si echitabil pentru stabilirea plafonului de referinta in functie de consumul real de medicamente inregistrat in anul precedent si raportat la vanzarile platitorului, precum si directionarea fondurilor colectate exclusiv catre bugetul de medicamente.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Camera-de-Comert-Americana_-_Actuala-taxa-clawback-scade-increderea-investitorilor__16870/

lauff lautf laurf