Imprimare

Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple, marcata astazi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Astazi este Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple, ce are ca scop cresterea gradului de constientizare a ceea ce inseamna aceasta boala mintala autoimuna, anunta Agerpres.

Scleroza multipla afecteaza vietile a peste doua milioane de oameni din intreaga lume. in Romania exista aproximativ 10.000 de persoane care sufera de aceasta boala, din care aproximativ 2.000 primesc un tratament adecvat. Mai multe femei decat barbati sufera de aceasta afectiune, raportul fiind de doi barbati la trei femei, la adultii tineri, fiind cea mai frecventa boala a sistemului central nervos.

Un procent de 85% din oamenii care au avut un atac de scleroza multipla in urmatorii doi ani ar putea fi diagnosticati cu aceasta boala. Declansarea acestei patologii nu este cunoscuta inca, dar se considera ca aceasta este o tulburare autoimuna - propriul sistem imunitar ataca celulele si tesuturile sanatoase.

Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple a fost lansata in 2009 si este coordonata de Federatia Internationala de Scleroza Multipla.
Anul trecut au fost organizate evenimente in peste 73 de tari pentru a creste gradul de constientizare despre ce inseamna aceasta boala autoimuna.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Mondiala-a-Sclerozei-Multiple_-marcata-astazi_16868/

lauff lautf laurf