Imprimare

Bubenek: Sistemul sanitar este in continuare subfinantat iar corpul medical timorat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aspecte privind organizarea spitalelor, redefinirea asigurarilor de sanatate, implicarea comunitatii in managementul sanatatii, dar si impactul deciziei politice in sfera sanatatii au fost abordate la Conferinta Profesionistilor din Sanatate si ai Mediului de Afaceri "Forum Healthcare", organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, transmite Agerpres.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Razvan Vulcanescu a prezentat cateva dintre aspectele majore ale noului proiect de lege a sanatatii, accentuând importanta noului mod de organizare a spitalelor si a faptului ca pacientul isi poate alege asiguratorul.

"Sistemul sanitar este in continuare subfinantat iar corpul medical timorat. In prezent, nu exista nicaieri un cost al serviciilor medicale. Toata lumea vorbeste de pachetul minim de servicii medicale, dar nimeni nu stie ce contine. CNAS primeste informatii, dar nu sunt puse la punct, nu le traduce in costuri si de aici toata aceasta degringolada. Personalul acopera doar 30% - 35% din necesitatile de servicii medicale, salariile sunt de mizerie", a aratat dr. Bubenek, care considera ca nu se pot face schimbari majore in sistemul de sanatate daca nu se implica primul-ministru.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bubenek_Sistemul-sanitar-este-in-continuare-subfinantat-iar-corpul-medical-timorat__16872/

lauff lautf laurf