Imprimare

Pacientii SJU Zalau, serviti la pat pe tavi izolate termic

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Zalau va beneficia de un sistem modern de distribuire a hranei. Pacientii unitatii sanitare vor fi serviti la pat, pe tavi individuale, izolate termic. Investitia este realizata printr-un parteneriat cu o companie multinationala locala, informeaza Agerpres.

"Avem un acord de parteneriat cu Tenaris Silcotub prin care compania multinationala finanteaza integral un nou sistem de distribuire a hranei. in momentul servirii mesei, fiecare bolnav va primi la pat o tava individuala, izolata termic, cu hrana adecvata regimului pe care trebuie sa il urmeze. Sistemul va include si o linie de portionat, masina de dezinfectat si spalat vesela si carucioare de transport a hranei. in curand va incepe procedura de achizitie publica, pentru ca sistemul sa devina functional in cat mai scurt timp", a declarat Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj.

Noul sistem este unul foarte modern, intalnit in putine spitale din tara si are avantajul ca asigura conditiile de igiena impuse de standardele in domeniu, este mai operativ si in acest fel elimina o mare parte din manopera ce cadea in sarcina personalului de ingrijire, care are astfel mai mult timp la dispozitie pentru ingrijirea bolnavilor.

Spitalul trece, in prezent, printr-un amplu sistem de modernizate, o aripa a cladirii urmand a fi redata in functiune in scurt timp.

"Lucrarile de modernizare ale corpului A al spitalului sunt aproape de finalizare. Pe langa achizitionarea de paturi, saltelele si lenjerie de pat, toate noi, saloanele au fost echipate si cu mobilier nou, respectiv noptiere, fiind astfel create toate conditiile ca spatiile reabilitate sa poata fi utilizate chiar de astazi. Toate facilitatile medicale functioneaza iar lucrarile de modernizare sunt finalizate, astfel incat bolnavii sa beneficieze de confort ridicat si personalul medical sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii", a mai adaugat Tiberiu Marc.

De asemenea, rampele de utilitati aduc la patul fiecarui bolnav oxigen, aer comprimat sau alte aparate de care este nevoie. Saloanele au un numar de maxim cinci paturi, grupuri sanitare proprii si un performant sistem de alarmare si atentionare a personalului medical in situatii deosebite.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-SJU-Zalau_-serviti-la-pat-pe-tavi-izolate-termic_16871/

lauff lautf laurf