Imprimare

Compartimentul de Chirurgie Vasculara din Satu Mare, dotat cu aparatura de ultima generatie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Compartimentul de Chirurgie Vasculara din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a fost dotat cu aparatura de ultima generatie si beneficiaza de profesionalismul unui chirurg renumit si al mai multor asistente, anunta Agerpres.

Noua echipa a Compartimentului de Chirurgie Vasculara a fost prezentata intr-o conferinta de presa, aceasta fiind formata din noua asistente, trei infirmiere, si condusa de prof. dr. Galajda Zoltan, cetatean roman, chirurg cardic si vascular, sef de clinica la Universitatea din Debrecen.

"Multi nu au posibilitatea sa-si plateasca interventiile, in Ungaria este contra-cost. Am vazut in presedintele Consiliului Judetean o persoana interesata de dezvoltarea sistemului sanitar si am ales sa vin. La ora actuala Satu Mare dispune de baza materiala pentru interventii vasculare si cardiace. Unele aparate depasesc, din punct de vedere al complexitatii, pe cele din Debrecen", a declarat Galajda.

Personalul va fi calificat la locul de munca, pe fiecare aparat.

Investitiile in aparatura au costat 1,18 milioane lei, cel mai important aparat fiind balonul de contrapulsatie care functioneaza ca o inima auxiliara.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Compartimentul-de-Chirurgie-Vasculara-din-Satu-Mare_-dotat-cu-aparatura-de-ultima-generatie_16877/

lauff lautf laurf