Imprimare

Lista candidatilor admisi in cea de-a doua specialitate cu taxa (mai 2012)

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a publicat lista medicilor inscrisi in cea de-a doua specialitate, cu taxa, sesiunea mai 2012.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii admisi la programul de pregatire in cea de-a doua specialitate, in regim cu taxa, vor incepe programul de pregatire din 01.06.2012, cu stagiul de baza. Pentru a primi carnet si adresa de stagiu, cadrele medicale si farmacistii admisi in program se vor prezenta la sediul Ministerului Sanatatii, incepand cu data de 06.06.2012.

Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva.

Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Locurile pentru sesiunea mai 2012, suplimentate de MS

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul de locuri pentru inscrierea in programul de pregatire in cea de-a doua specialitate, regim cu taxa. Astfel, fata de lista initiala, pentru sesiunea din luna mai 2012, la Bucuresti au fost doua locuri in plus pentru Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, in timp ce la Iasi, s-a suplimentat cu un loc programul de pregatire in specialitatea Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala.

In Cluj Napoca, au existat trei locuri in plus in specialitatea Endocrinologie. De asemenea, tot in centrul universitar clujean, a existat un loc in plus pe Chirurgie Vasculara. In schimb, Ministerul Sanatatii a suplimentat cu un loc specialitatea Medicina Muncii la Sibiu.

Puteti consulta lista candidatilor pe centre universitare AICI.

In conditiile in care numarul solicitarilor pe o anumita specialitate va depasi numarul de locuri acordate, coordonatorul de program are dreptul sa organizeze teste de selectie. Avizul de inscriere va fi primit de catre candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lista-candidatilor-admisi-in-cea-de-a-doua-specialitate-cu-taxa-_mai-2012__16878/

lauff lautf laurf