Imprimare

Boala Chagas, noua SIDA a continentului american

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In America exista o noua afectiune extrem de grava, care a infestat deja 10 milioane de persoane, anunta adevarul.ro. Potrivit sursei citate, parazitul numit trypanosoma a fost asemanat de catre cercetatori cu virusului imunodeficientei dobandite (HIV).

Afectiunea, denumita Chagas, are o perioada de incubatie care poate dura ani si este aproape imposibil de tratat, motiv pentru care este numita "noua SIDA a continentului american".

Cele mai multe cazuri de boala Chagas au fost inregistrate in zonele rurale sarace din Mexic, din America Centrala si de Sud.

„In Romania insa nu exista in acest moment boala Chagas", ne linisteste medicul specialist de boli infectioase Simin-Aysel Florescu de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Prof. dr. Victor Babes" din Bucuresti. De altfel, ea spune ca nici in viitor nu exista riscul ca boala sa se raspandeasca in tara noastra.

„Boala Chagas ar putea ajunge la noi doar daca ar veni in Romania un emigrant din America Latina infectat si noi i-am lua sange si am face cu el transfuzie altei persoane, lucru care este imposibil", subliniaza medicul infectionist.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Boala-Chagas_-_noua-SIDA_-a-continentului-american_16885/

lauff lautf laurf