Imprimare

64% din copiii de la sat, bolnavi in ultimele 12 luni, tratati in casa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 64% dintre copiii din mediul rural care au fost bolnavi in ultimele 12 luni au fost tratati numai acasa. Ei nu au fost dusi nici macar o data la medic, anunta Agerpres.

13% dintre micuti au fost dusi la medicul din comuna, in timp ce doar 23% au fost la medic in oras, arata un studiu dat publicitatii de World Vision Romania.

Cercetarea mai arata ca proportia copiilor intre 3 si 7 ani din mediul rural care merg la gradinita este de 84%, iar a celor intre 5 si 7 ani este de 83%. 98% dintre copiii din mediul rural cu varste intre 8 si 11 ani se duc la scoala. In plus, aproape un sfert dintre copiii din gospodariile investigate au nevoie de 90 si peste 90 de minute zilnic pentru deplasarea la scoala.

Lucrul in gospodaria proprie este singura optiune pentru 85% dintre absolventii invatamantului obligatoriu care nu continua studiile liceale. Aproximativ 13% dintre copiii din mediul rural au afirmat ca muncesc timp de patru ore sau mai mult pe zi.

Studiul mai releva ca doar 40% dintre copiii carora li s-a aplicat un test de citire au citit corect un text simplu de 60 de cuvinte, iar 4% dintre ei nu au inteles ce au citit.

Cercetarea "Bunastarea copilului din mediul rural 2012" a fost realizata in perioada august-septembrie 2011 in 1.460 de gospodarii din opt judete si a cuprins 6.450 de persoane.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/64_-din-copiii-de-la-sat_-bolnavi-in-ultimele-12-luni_-tratati-in-casa_16883/

lauff lautf laurf