Imprimare

Curs online gratuit in transmiterea electronica a informatiilor despre medicamente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Agentia Europeana a Medicamentului a lansat un curs online, adresat detinatorilor de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor, referitor la transmiterea electronica a informatiilor legate de medicamente, una dintre masurile de baza ale noii legislatii de farmacovigilenta.

Cursul cuprinde 6 module care acopera domenii ca prezentarea sistemului Eudravigilance si reglementari legislative de baza, Structura Dictionarului Extins de Medicamente EudraVigilance, transmiterea electronica in Eudravigilance a Mesajului extins de raportare referitor la medicament cu exemple practice, dar si utilizarea unui instrument online de introducere a datelor in Dictionarul Extins de Medicamente EudraVigilance, instrument cunoscut si sub denumirea de EVWEB.

Cursul - disponibil din 16 mai

Participarea la aceste module este gratuita, continutul instruirii putand fi accesat in transmisiune directa incepand cu data de 16 mai 2012. De asemenea, informatiile se pot si descarca de pe site-ul Agentiei.

La finalul sesiunii de instruire, participantii vor fi capabili sa sustina o testare in vederea evaluarii cunostintelor dobandite.

"Pentru a intelege modalitatea electronica de transmitere catre EMA a informatiilor privind medicamentele de uz uman si in vederea asigurarii calitatii informatiilor transmise catre Dictionarul Extins de Medicamente EudraVigilance, fiecare detinator de autorizatie de punere pe piata (DAPP) va trebui sa-si pregateasca minimum un utilizator", sustine reprezentantii EMA.

Curricula fiecarei sesiuni de curs poate fi accesta AICI.

Conform prevederilor articolului 57(2) al Regulamentului (UE) 1235/2010, inaintea inceperii de catre DAPP a procesului de transmitere electronica, fiecare utilizator trebuie sa dispuna de dovada finalizarii cu succes a testului de evaluare a cunostintelor dobandite la cursul XEVMPD, eliberata de EMA.

Prezentul curs on-line vine in completarea initiativelor de instruire profesionala deja puse in practica, care constau din instruire clasica si ghiduri disponibile pe site-ul Agentiei.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-online-gratuit-in-transmiterea-electronica-a-informatiilor-despre-medicamente_16888/

lauff lautf laurf