Imprimare

Specialisti de renume international, la Congresul Controverse in neurochirurgie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Renumiti specialisti in neurologie si neurochirurgie din tara si din strainatate, precum si tineri medici rezidenti din spitale din România participa la Congresul cu tema "Controverse in neurochirurgie", anunta Agerpres.

Temele principale ale comunicarilor si discutiilor din cadrul reuniunii stiintifice medicale de la Cluj-Napoca se refera la abordarea transcraniana a tumorilor cerebrale, interventiile in leziunile de jonctiune cranio-spinala, in malformatiile arterio-venoase si in hemoragia intracerebrala spontana, precum si noile tehnologii in reabilitarea cognitiva si motorie a persoanelor cu afectiuni in cele mai importante si sensibile zone ale corpului - creierul si coloana vertebrala. Privind spre viitor, un element de cercetare este transplantul celular in cazul unor boli degenerative, ce survin in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor.

Presedintele congresului este prof. univ. dr. Ioan stefan Florian, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta, iar co-presedinte prof. univ. dr. Dafin Fior Muresanu de la UMF "Iuliu Hatieganu", membru al Academiei de stiinte Medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Specialisti-de-renume-international_-la-Congresul-_Controverse-in-neurochirurgie__16891/

lauff lautf laurf