Imprimare

Investitii de 76.000 de euro in dotarea Spitalului Judetean de Urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro in dotarea si amenajarea unor sectii medicale, potrivit Agerpres.

Din cei 76.000 de euro, spitalul a achizitionat un aparat de chirurgie laparoscopica, aparat destinat sectiei de chirurgie pediatrica, iar peste 50.000 de euro se vor investi in amenajarea spatiului in care va functiona noul RMN achizitionat.

"Aparatul de chirurgie laparoscopica ce va functiona in sectia de Pediatrie a fost achizitionat in urma unei campanii publice derulate de asociatia caritabila "Prietenii spitalului" care a reusit sa adune din donatii 9.000 de euro, iar spitalul a pus diferenta de 17.000 de euro. Comanda pentru aparat a fost lansata catre producator, iar in cel mai scurt timp urmeaza sa fie instalata. Un aparat identic se mai gaseste in spitalele din Cluj-Napoca si Targu Mures. in acest fel o sa reducem numarul pacientilor care trebuiau tratati in aceste unitati medicale", a spus dr.Calin Pop.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare ca noul aparat chirurgical achizitionat pentru sectia de Pediatrie permite interventii chirurgicale mai putin traumatice, iar perioda de spitalizare scade semnificativ pentru pacient.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Investitii-de-76.000-de-euro-in-dotarea-Spitalului-Judetean-de-Urgenta_16895/

lauff lautf laurf