Imprimare

Doua posturi de medic, deblocate la Serviciul de Ambulanta Bistrita-Nasaud

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Bistrita-Nasaud a obtinut deblocarea a doua posturi de medic. Unitatea se confrunta cu un deficit de personal medical superior, insa nimeni nu s-a prezentat la concurs pana la aceasta data, sustine directorul Colegiului prefectural, Annabella Muzsi, citata de Agerpres.

Din cauza deficitului de medici, unele cazuri medicale unde ar trebui sa fie prezent si un specialist sunt asigurate doar cu asistentii medicali.

"Numarul cazurilor asistate de medic a fost de 865 (in primul trimestru al anului 2012 - n.r.), reprezentand 14,26% din totalul solicitarilor, cu o medie pe 24 de ore de 9,5 cazuri. Acest procent il consideram foarte mic, dar din pacate nu putem asigura mai mult, deoarece numarul medicilor in Serviciul Judetean de Ambulanta este foarte mic. Ne desfasuram activitatea in prezent cu patru medici in teren, care lucreaza cateodata peste puterile lor. [...] Desi in anumite cazuri nu este suficienta prezenta unui asistent medical, cazul ar implica prezenta unui medic, totusi suntem nevoiti ca din lipsa de personal medical superior sa asistam unele cazuri numai cu asistenti medicali", a explicat Muzsi.

De asemenea, directorul Annabella Muzsi a cerut Ministerului Sanatatii sa deblocheze si alte posturi. La statia de ambulanta din Bistrita sunt angajati doar trei medici din totalul de noua posturi, la cea din Nasaud doar unul din cele doua posturi prinse in organigrama, iar la statia Beclean nu este ocupat niciunul din cele doua posturi de medic.

Deficit de personal exista si la capitolul asistenti medicali si ambulantieri, insa directorul SAJ Bistrita-Nasaud spune ca in aceasta privinta nu isi face probleme, deoarece exista deja oameni care pot ocupa aceste posturi si care in momentul de fata sunt angajati doar pe perioada determinata.

"Eu nu imi fac probleme cu privire la neocuparea posturilor, deoarece in momentul de fata am multe persoane care au venit pe post vacant temporar, vacantat prin maternitate, si personalul respectiv lucreaza de doi ani la noi in unitate, incet-incet se va termina perioada de angajare. Acel personal a fost pregatit, stim cum lucreaza, avem incredere in ei si fac demersurile pentru a-i pastra in sistem, pentru ca am investit in ei", a mai adaugat Muzsi.

Structura de personal a SAJ Bistrita-Nasaud contine 242 de posturi, din care 97 sunt inca neocupate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doua-posturi-de-medic_-deblocate-la-Serviciul-de-Ambulanta-Bistrita-Nasaud_16894/

lauff lautf laurf