Imprimare

Program pentru reinfiintarea cabinetelor stomatologice scolare in Satu Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul Local Satu Mare a aprobat un program de reinfiintare a cabinetelor stomatologice scolare, informeaza Agerpres. Proiectul privind 'aprobarea programului de reabilitare a stomatologiei infantile si reinfiintare a cabinetelor scolare' a fost votat in unanimitate.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, in prima faza vor fi infiintate sase cabinete stomatologice in scoli, urmand ca la acestea sa fie arondate scolile invecinate pentru ca fiecare elev sa beneficieze de un control stomatologic pe an.

"Medicii nu vor presta in cabinete alte servicii decat cele din program. Ideea e ca toti copiii sa treaca pe la stomatolog si sa li se faca o verificare', a declarat primarul.

Edilul ar dori ca medicii sa fie angajati la unitatile scolare respective, iar daca acest lucru nu va fi posibil din cauza legislatiei, se vor incheia contracte de prestari servicii cu medici stomatologi, pentru patru sau opt ore pe zi.

Administratia locala va asigura dotarea minimala cu echipamente pentru efectuarea consultatiilor.
in prezent, in municipiul Satu Mare exista doar doua scoli in care sunt cabinete stomatologice, acestea fiind inchiriate unor privati.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Program-pentru-reinfiintarea-cabinetelor-stomatologice-scolare-in-Satu-Mare_16893/

lauff lautf laurf