Imprimare

Prodecanul Facultatii de Farmacie Craiova, prins in flagrant de studenti in timp ce lua mita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conform Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), prof. dr. Gorunescu Florin, prodecanul Facultatii de Farmacie din UMF Craiova a fost prins in flagrant in timp ce lua mita de 350 de euro pentru a promova cativa studenti la un examen.

"Mentionam ca este o situatie fara precedent in invatamantul medico-farmaceutic craiovean. Conducerea UMF Craiova isi declara intreaga responsabilitate de a conlucra cu organele abilitate pentru clarificarea situatiei create", a declarat conf. dr. Andrei Tica, prodecanul Facultatii de Farmacie.

ANOSR a lansat proiectul Student Arc, prin care intentioneaza sa continue misiunea de a promova buna guvernare si combaterea coruptiei in mediul universitar.

Programul este implementat de Societatea Academica Romana si Alianta pentru o Romanie Curata in parteneriat cu ANOSR, fiind sustinut de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

"Scopul nostru este acela de a construi un mecanism de monitorizare a vietii universitare, a institutiilor publice, pentru ca studentii sa stie cum si unde trebuie sa deschida usi catre Romania curata prin promovarea transparentei, a principiilor eticii, implicarii in deciziile care le afecteaza viitorul sau apararea drepturilor lor", au declarat reprezentantii ANOSR.

Proiectul, lansat la Timisoara, Cluj si Iasi

Proiectul a fost lansat la Timisoara, Cluj si Iasi si a debutat la inceputul lunii aprilie 2012. Student Arc va crea o retea de studenti implicati in viata cetatii, atat in orasul in care studiaza, cat si la nivel national.

"Vino in Student ARC si vei fi parte a construirii unui mecanism de monitorizare a vietii universitare! Cuvantul tau va conta si vei fi membru al unei mari retele de bloggeri care se va mobiliza oricand in ajutorul tau si pentru sustinerea punctului tau de vedere. Te vom invata cum sa folosesti Legea 544/2001 a accesului la informatia de interes public in scopul dezvoltarii transparentei din centrului tau universitar. Te vom invata cum sa analizezi achizitiile publice relevante pentru comunitatea din care faci parte. Cum sa identifici si sa raportezi cazurile de plagiat. Cum sa gasesti si primesti un loc de cazare la caminul facultatii fara sa mai fii obligat sa dai spaga. Intr-un cuvant, la final, vei stii ce inseamna buna guvernare si cum te poti implica pentru ca lucrurile care nu-ti plac si nu sunt corecte sa nu se mai intample", suna mesajul transmis de Student Arc.

Mai multe informatii despre proiect gasiti AICI

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prodecanul-Facultatii-de-Farmacie-Craiova_-prins-in-flagrant-de-studenti-in-timp-ce-lua-mita_16897/

lauff lautf laurf