Imprimare

CMR vrea majorarea salariilor rezidentilor pana la alegerile generale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor din Romania solicita majorarea salariilor pentru medicii rezidenti, informeaza Agerpres. CMR sustine ca s-ar putea recurge, in caz contrar, la demisia in bloc a medicilor.

"Intre noi si Guvern trebuie sa inceapa o discutie, solicitarea noastra de la Adunarea Generala prin care venitul minim a unui medic in Romania - si ma refer la rezidenta - sa fie de 3 ori venitul mediu pe economie, care a fost preluata de Asociatia Europeana a Medicilor din Spitale ca sa devina si Directiva Europeana. Daca Guvernul actual nu ia in discutie acest lucru, atunci s-ar putea ca actiunile noastre sa continue si sa va aflati in fata unei demisii in bloc a medicilor din Romania", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Conform acestuia, pentru prima etapa CMR solicita cresterea veniturilor medicilor rezidenti.

"Nu negam ca este un moment propice fiind un an electoral, nu suntem pragmatici, nu suntem ipocriti, dar daca o lasam pe mai tarziu s-ar putea sa avem probleme (...)Speram ca pana in septembrie - nu lasam discutiile dupa luna octombrie", a continuat medicul.

In prezent, sustine prof. Astarastoae, CMR are o relatie excelenta cu MS si cu actualul Guvern. Medicii romani au in acest moment sustinerea organismelor medicale internationale, care impreuna cu Federatia Sindicatelor Medicilor din Spitale vor acorda toata sustinerea daca medicii romani vor recurge la actiuni de acest gen.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CMR-vrea-majorarea-salariilor-rezidentilor-pana-la-alegerile-generale_16902/

lauff lautf laurf