Imprimare

Acad. LM Popescu, presedintele Congresului Mondial ISAM 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romania va gazdui cel de-al X-lea Congres Mondial al Societatii Internationale de Medicina Adaptativa (ISAM), organizat de Institutul National de Patologie "Victor Babes".

Presedintele Congresului din acest an este nimeni altul decat acad. prof. dr. LM Popescu, directorul general al Institutului, recent premiat cu "Medalia de Merit" pentru 2012 a Academiei Internationale de Cercetari Cardiovasculare.

La manifestare, creditata cu 24 de puncte de educatie medicala continua de catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR), va participa si prof. Piero Anversa de la Harvard Medical School, care va sustine conferinta de deschidere a lucrarilor: „Mecanismele repararii muschiului cardiac”. Pe 7 iunie prof. Bengt Winblad (Stockholm), membru al Comitetului Nobel, va conferentia pe tema bolii Alzheimer. Profesorul Bengt Winblad este cel mai reputat om de stiinta in acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se bucura de participarea unor reputati specialisti din marile centre medicale ale lumii. Mai precis, cei 120 de vorbitori invitati provin din 35 de tari.

Celule stem, hipoxia si telocitele - teme abordate la congres

Printre temele care vor fi abordate in cadrul celui de-al 10-lea Congres Mondial al Societatii Internationale de Medicina Adaptativa (I.S.A.M.) se numara: celule stem, hipoxia, ingineria tesuturilor vii, medicina regenerativa, micro ARN, tandemul celule stem / telocite etc.

In ceea ce priveste taxele de participare, acestea au fost de 225 de euro pentru tinerii cercetatori si de 450 de euro pentru cercetatorii care au depasit varsta de 35 de ani.

Manifestarea este organizata in parteneriat cu European Science Foundation, Academiei Romane, European Society of Cardiology, Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii si a U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti.

Puteti consultaAICI site-ul oficial al evenimentului.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acad.-LM-Popescu_-presedintele-Congresului-Mondial-ISAM-2012_16903/

lauff lautf laurf