Imprimare

Primul studiu clinic pentru un vaccin impotriva bolii Parkinson, lansat in premiera mondiala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un prim studiu clinic pentru un vaccin impotriva bolii Parkinson a fost lansat, in premiera mondiala, intr-o clinica privata din Viena. Anuntul vine din partea Societatii Austriace de Biotehnologie Affiris, informeaza Agerpres.

Vaccinul impotriva bolii Parkinson poarta numele de PD01A si a intrat in prima faza a studiului clinic, urmand sa fie testat in clinica vieneza privata Confraternität, pe 32 de pacienti. Fiecare dintre acestia va fi testat timp de 12 luni. Studiul se va incheia la sfarsitul anului 2013.

Vaccinul are ca scop distrugerea proteinei alpha-synucleina, care are un rol-cheie in declansarea si evolutia bolii Parkinson. Serul ajuta sistemul imunitar la productia de anticorpi necesari distrugerii acestei proteine. In plus, ofera in premiera un tratament care se concentreaza asupra cauzelor bolii Parkinson si nu numai asupra ameliorarii simptomelor.

"Prin acest vaccin se foloseste in premiera imunoterapia in tratamentul bolii Parkinson", sustine Walter Schmidt, presedintele Societatii Affiris.

Studiul beneficiaza de sprijinul financiar al fundatiei actorului american Michael J.Fox, care a donat suma de 1, 5 milioane de dolari.

Affiris este o societate specializata in crearea si dezvoltare de vaccinuri si lucreaza si la elaborarea de vaccinuri impotriva Alzheimer si aterosclerozei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-studiu-clinic-pentru-un-vaccin-impotriva-bolii-Parkinson_-lansat-in-premiera-mondiala_16913/

lauff lautf laurf