Imprimare

Cepoi vrea o informare urgenta de la CNAS privind reteta electronica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, a solicitat reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa ii prezinte o informare urgenta referitoare la implementarea sistemului de prescriere prin reteta electronica.

Conform unui comunicat de presa, MS vrea sa fie la curent cu avantajele acestui sistem atat pentru doctori, cat si pentru farmacii si pacienti. Ministrul vrea sa stie exact care sunt dotarile necesare cabinetelor medicilor prescriptori si farmaciilor pentru functionarea sistemului.

Totodata, dr. Vasile Cepoi a solicitat strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescriere a retetei electronice si a cerut ca toate casele de asigurari de sanatate sa fie implicate în acest proces de informare.

Reteta electronica, in vigoare de la 1 iulie 2012

Medicul Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, a declarat ca retetele electronice nu vor fi implementata pana cand nu va fi elaborata o strategie de eliminare a riscurilor, anunta Agerpres.

"Cadrul legal a fost aprobat in sedinta de Guvern. Dar precizez ca nu a inceput inca activitatea de implementare a retetei electronice, eu deocamdata nu am suficiente informatii despre strategia de implementare, nu stiu sigur daca sunt indeplinite toate criteriile de implementare a retetei electronice, cadrul legal va spun ca este creat. Urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa am o discutie de la Casa Nationala care se ocupa de implementare sa vedem care este stadiul, ce probleme sunt in implementare si sa gasim solutii pentru a le rezolva (...) Nu stiu sa va spun daca riscurile sunt sau nu sunt reale (...) Nu se va implementa pana nu va fi elaborata strategia", a declarat Vasile Cepoi.

Reamintim ca reteta electronica trebuia sa intre in vigoare de la data de 1 iunie 2012. Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor a intrat in functiune, insa doar experimental, urmand ca de la 1 iulie sa fie obligatoriu.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi-vrea-o-informare-urgenta-de-la-CNAS-privind-reteta-electronica_16912/

lauff lautf laurf