Imprimare

Memoriu pentru redeschiderea Spitalului Comunal Bozovici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Se doreste redeschiderea Spitalului Comunal Bozovici din judetul Caras-Severin. In acest sens, reprezentantii autoritatilor locale au intocmit un memoriu, pe care l-au adresat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), anunta Agerpres.

"Argumentele invocate pentru redeschiderea spitalului se refera, in special, la faptul ca zona este izolata, cu acces limitat, in special iarna. De asemenea, 15 sate sunt arondate si raspandite pe o suprafata intinsa, distanta fata de unitatea medicala competenta cea mai apropiata fiind mai mare de 100 de kilometri. Apoi, este vorba de patologie cu risc, de reactie intarziata a serviciilor de urgenta, din cauza reliefului zonei, precum si solicitarea insistenta si motivata a locuitorilor din zona", a declarat vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde.

Structura propriu-zisa a spitalului cuprinde trei sectii specifice si obligatorii pentru un spital comunal, respectiv, medicina interna, pediatrie si obstetrica ginecologie, cu un total de 25 de paturi contractabile cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Mai exact, este vorba de 12 paturi pentru medicina interna, sase pentru pediatrie si sapte pentru obstetrica-ginecologie, din care doua paturi sunt pentru neonatologie.

"Consideram ca prin aceasta actiune se creaza premisele corectarii unei nedreptati facute oamenilor din Valea Almajului", a mai adaugat Sorin Frunzaverde.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Memoriu-pentru-redeschiderea-Spitalului-Comunal-Bozovici_16914/

lauff lautf laurf