Imprimare

Peste 480 de specialisti au sarbatorit 125 de ani de la nasterea profesorului Gheorghe Nastase

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 480 de medici specialisti au luat parte la cea de-a XVIII-a editie a Conferintei de Dermatologie „Zilele Gh. Nastase” de la Iasi. Acestia, impreuna cu presedintele Societatii Romane de Dermatologie, prof.dr. Calin Giurcaneanu, au dezbatut cele mai noi metode de tratament si ultimele noutati in domenii precum: dermatologia geriatrica, dermatoscopie sau dermatocosmetologie.

Medici dermatologi, medici de familie, geriatri si specialisti in bolile infectioase s-au reintalnit in Estul tarii pentru a sarbatori 125 de ani de la nasterea profesorului Gheorghe Nastase.

„Editia din acest an ne-a demonstrat ca avem un eveniment puternic, cu un nivel stiintific foarte bun, in care reusim sa transmitem participantilor informatii relevante si interesante din domeniul dermatologiei. A fost o intalnire interactiva in care am pus in discutie cele mai noi tratamente si tehnologii disponibile si s-au prezentat cele mai noi terapii in domeniul dermatologiei si dermatocosmetologiei. Editia cu numarul XVIII este dovada ca reusim sa crestem in fiecare an si ca suntem unul din evenimentele de referinta in domeniul dermatologiei" a declarat la sfarsitul sesiunilor de lucru conf.dr. Laura Gheuca Solovastru, presedintele conferintei.

Conferinta a debutat cu o sesiune dedicata Dermatoscopiei, sustinuta de dr. Paul Ionescu din Bucuresti. A urmat o serie de 26 cazuri clinice din domeniul Dermatologiei Geriatrice, unde au fost prezentate aspecte din activitatea practica a dermatologilor de renume din tara si din republica Moldova, dar si experienta medicilor dermatologi tineri, in formare.

Cea de-a doua zi a manifestarii a fost dedicata Dermato-Oncologiei Geriatrice si sectiunii specializate de Dermatologie geriatrica, unde participantii la eveniment au avut posibilitatea de a-l asculta pe dr. Frank Siebenhaar, din cadrul departamentului de Dermatologie si Alergii din Allergie Centrum Charité/ECARF, Charité Universitätsmedizin Berlin.

In ultima zi a Conferintei de Dermatologie “Zilele Gh. Nastase” de la Iasi au fost prezentate cele mai noi tratamente si tehnologii in Dermatocosmetologie, iar Guido Cappare de la AMIA Milano a vorbit despre “Eficacitatea Homeorose in tratamentul Rozaceei” si despre cele mai noi metode de tratament ale pielii uscate si inflamate.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-480-de-specialisti-au-sarbatorit-125-de-ani-de-la-nasterea-profesorului-Gheorghe-Nastase_16919/

lauff lautf laurf