Imprimare

Curs EMC in terapia stomatologica si profilaxia la gravide pentru medicii dentisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii dentisti din judetul Timis pot lua parte la cursul "Profilaxia si terapia stomatologica la femeia insarcinata", ce are loc pe data de 8 iunie 2012. Evenimentul este organizat de Centrul de Promovare a Educatiei Sanitare si Motivatie a Preventiei in Stomatologie si Fundatia Centrul de Educatie Medicala Continua Timisoara.

La manifestare, creditata cu 12 puncte de educatie medicala continua, lectori vor fi conf. dr. Atena Galuscan si conf. dr. Daniela Jumanca, ambele cadre didactice in cadrul Facultatii de Medicina Dentara a Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara.

Sunt asteptati medici dentisti din toata zona de vest

Medicii dentisti care vor sa participe la curs sunt nevoiti sa achite o taxa de 100 de ron. De altfel, programul incepe la ora 9 si dureaza pana la 17.45, iar locatia este urmatoarea: Disciplina de Preventie, Medicina II, Splaiul Tudor Vladimirescu, nr.14-Timisoara.

"Asteptam in jur de 25 de persoane la curs pe care il organizam vineri. Cei interesati se pot inscrie inclusiv vineri dimineata. Prezenta participantilor la evenimentele pe care le organizam depinde, evident, de tematica acestor cursuri. Spre exemplu, cursul despre profilaxie si terapie la femeia insarcinata va fi unul teoretic si nu practic", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Adina Bucur, organizator.

Potrivit acestia, medicii dentisti care participa la manifestari sunt veniti inclusiv din alte judete precum Arad etc.

Complicatii orale in cazul gravidelor

Specialistii sustin ca cea mai comuna complicatie orala este inflamatia gingivala. Rar intalnita este asa-zisa "tumora de sarcina" care, din punct de vedere histopatologic, este un granulom piogen. Cu toate acestea, sarcina in sine nu conduce la boala parodontala ci numai o agraveaza.

Evolutia cariilor dentare se poate accentua pe parcursul sarcinii in urma schimbarilor din alimentatia gravidelor cu o dieta predominant cariogena.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-EMC-in-terapia-stomatologica-si-profilaxia-la-gravide-pentru-medicii-dentisti_16924/

lauff lautf laurf