Imprimare

Masina pentru interventiile pe DN7, primita de SMURD Hunedoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Paramedicii SMURD din judetul Hunedoara au primit o masina speciala de interventie in caz de accidente rutiere si incendii cu ajutorul careia se pot desfasura trei actiuni in acelasi timp, informeaza Agerpres.

Conform sursei citate, valoarea masinii se ridica la 1,34 milioane lei, o parte din bani fiind asigurata din contributiile pe care le-au facut cetatenii in campaniile de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, iar diferenta - din fonduri alocate de Consiliul Judetean Hunedoara si Asociatia Salvital, care gestioneaza activitatea SMURD in judetul Hunedoara.

"Este o masina unicat in Romania, complexa, iar prin aceasta achizitie dorim sa aratam ca sanatatea oamenilor este prioritara pentru Consiliul Judetean (CJ). Este scumpa, dar cred ca orice efort merita facut atunci cand este vorba de salvarea vietilor oamenilor", a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Masina este prevazuta cu echipamente medicale de prim-ajutor, defibrilator automat, ustensile hidraulice si electrice folosite la descarcerare, dar si cu un rezervor de 600 de litri de apa, in cazul aparitiei unui incendiu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Masina-pentru-interventiile-pe-DN7_-primita-de-SMURD-Hunedoara_16920/

lauff lautf laurf