Imprimare

Spitalul din Victoria, redeschis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul din orasul Victoria, care fusese inchis de Ministerul Sanatatii in aprilie 2011, a fost redeschis. O firma privata din Sibiu a investit peste doua milioane de lei in infrastructura si dotarea cu aparatura a spitalului, iar primaria din localitate contribuie cu doua milioane si jumatate lei pentru plata utilitatilor, anunta Agerpres.

Spitalul are sase sectii: chirurgie, medicina interna, neurologie, pediatrie, recuperare si medicina muncii, iar compartimentul ambulatoriu are cabinete de medicina interna, neurologie, dermatologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie, oftalmologie-ORL, pediatrie, recuperare, medicina muncii.

"In prezent functioneaza toate cabinetele din ambulatoriu, iar pe sectii doar internele cu 17 paturi pentru moment, urmand ca dupa finalizarea dotarilor conducerea spitalului sa solicite aprobare de la Ministerul Sanatatii pentru toate spatiile care vor avea in final 70 de paturi. Personalul medical este format din 70 de persoane, atat fostele cadre ale spitalului, cat si cadre medicale din Sibiu", a declarat dr. Alexandru Balescu, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov.

Spitalul din Victoria va deservi peste 20.000 de persoane, atat din orasul Victoria, cat si din localitatile apropiate. Sursa citata a mai precizat ca in cadrul spitalului va mai functiona un punct de lucru UPU aflat in subordinea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov cu 19 posturi pentru care se asteapta deblocarea acestora de la ministru.

Legat de redeschiderea spitalului din Sacele, dr. Balescu a spus ca si aici se asteapta ca Ministerul Sanatatii sa deblocheze posturile.

In Brasov au fost inchise in aprilie anul trecut spitalele din Codlea, Sacele si Victoria. Dupa o jumatate de an in octombrie 2011 spitalul din Codlea a fost redeschis, iar acum si spitalul din Victoria.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-din-Victoria_-redeschis_16926/

lauff lautf laurf